Berea

Unii dintre voi o sa adorati acest articol ! Berea, nu cred ca exista persoane care sa nu fi aflat despre existenta acestei ‘licori’, nu? Ei bine, pe langa aspectele negative o sa va informez ca are si unele aspecte pozitive,da, pozitive ! Berea este o bautura alcoolica produsa in aproximativ toata lumea, ea contine doar trei ingrediente: malt, apa si hamei. Berea normala nu este foarte concentrata in alcool, aproximativ 5%, dar exista si unele cu o concetratie mai mare de alcool, de curand am fost in Italia si am intrat intr-un bar unde aveau o sticla de bere ‘Armaghedon’ se numea,cu o concetratie de 69%.

Berea este pe locul doi in clasamentul celor mai cunoscute bauturi, pe primul loc se afla apa. Berea este formata din 97% apa si sa stiti ca, calitatea berii depinde de calitatea apei din care sete creata. Se gasesc mai multe sortimente de bere, cele mai cunoscute fiind berea blonda(a noastra) si berea bruna (Germania), la berea bruna sau neagra predomina gustul amar, deoarece are o cantitate mai mare de malt.

In Egiptul Antic, majoritatea muncitorilor aveau plata in bere, de 2-3 ori pe zi. Dupa cum stiti, este o bautura alcoolica, iar din acest motiv copii nu au voie sa o consume, varsta minima pentru consum difera din tara in tara, in aproximativ toata europa poti sa bei alcool de la varsta de 16 anisori, in US de la 21 si in Asia de la 20 de ani. La noi in romania varsta minima este de 18 ani, recent am fost intrebat de buletin cand am comandat o bere. Cele mai mari consumatoare de bere sunt: Germania , Cehia si Irlanda.

Stiu ca am spus ca are si parti bune consumul moderat de bere, un studiu facut in Marea Britanie arata ca femeile care beau bere au o activitate cognitiva mult mai ridicata, berea este buna si pentru rinichi, studiile arata ca previne pietrele la rinichi cu aproximativ 40% si cu sistemul osos ne ajuta aceasta bautura, mineralele continute ajuta la fixarea calciului pe oase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *