Brasov – oras medieval

Este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, este situat in partea central estica a tarii, la poalele varfului Tampa. Acest oras minunat este un important centru turistic, si este vizitat de turisti ce vor sa admire numeroasele obiective turistice. 

Obiective turistice :

Biserica Neagra – este unul dintre simbolurile orasului Brasov, este cea mai mare biserica cu arhitectura gotica din Transilvania, fiind veche de aproximativ 500 de ani. Biserica se face remarcata prin stilul arhitectural specific dar si prin dimensiunile sale: 90 de metri lungime, 37 de metri latime iar inaltime turnului atinge 65 de metri. Anual Biserica Neagra este vizitata de aproximativ 100.000 de turisti din toate colturile lumii.

Castelul Bran – Este cel mai vizitat obiectiv turistic din orasul Brasov. Turistii din tara dar si cei din strainatate viziteaza acest loc , deoarece sunt atrasi de mitul vampirului Dracula. Castelul poate fi vizitat in orice zi, si veti ramane impresionati de acest loc plin de istorie si mister.

Piata Sfatului – este un loc unde puteti admira privelistea varfului Tampa dar si cladiririle din jur, care sunt construite in stilul arhitecturii germane. In mijlocul acestei piete se afla Muzeul Judetean de Istorie si Biserica Adormirii Maicii Domnului.

Strada Sforii – este o strada ingusta din Brasov care are 83 de metri lungime si o latime de doar 1-1.5 metri.

Tampa – este denumirea unui munte ce apartine masivului Postavaru, si este inconjurat la poale de orasul Brasov. Daca doriti sa admirati panorama orasului, puteti face o scurta plimbare cu telecabina.

Parcul RudolfDIN Brasov – este un obiectiv turistic vechi, datand de aproximativ 100 de ani. Parcul este frumos amenajat, cu bancute si alei ce sunt umbrite de copaci mareti, iar turistii vin aici pentru a se plimba si relaxa dar si pentru a admira fantana arteziana inalta de 2,5 metri, ce este ornata cu numeroase elemente decorative din bronz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *