Bucuresti – Micul Paris

Bucuresti este capitala Romaniei, si cel mai populat oras din tara. Orasul Bucuresti este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Este un centru urban demn de vizitat care iti pune la dispozitie multe atractii turistice interesante, precum muzee, palate, parcuri, teatre, catedrale etc.

Palatul Parlamentului sau Casa Poporului – este una dintrecele mai mari si interesante cladiri fiind vestit in lume pentru dimensiunea impresionanta si pentru stilul deosebit al arhitecturii. Cladirea cuprinde aproximativ 1000 de incaperi,decorate cu mobilier din lemn masiv, lustre cu cristale, coloane de marmura intr-un cuvant aceasta cladire impozanta reprezinta un simbol al luxului.

Centru Istoric – este locul cel mai cochet din Bucuresti, si este vizitat de catre multi turistii care doresc sa admire cladirile vechi construite in stilul neobaroc si neoclasic. Este un loc potrivit pentru o plimbare printre cladirile cu o incarcatura istorica, sau daca vrei sa te distrezi afla ca in aceasta zone vei gasi la orice pas cafenele, restaurante, terase si magazine in care te opti relaxa.

Parcul Herastrau – este cel mai mare pard din Bucuresti si reprezinta zona preferata de relaxare a locuitorilor sau a turistilor. Este locul ideal pentru o plimbare pe malul lacului Herastrau si pentru a admira vegetatia din jur.

Muzeul Taranulu Roman – este locul perfect unde poti admira opere de arta incepand de la costume traditionale romanesti, obiecte sculptate si ce ceramica din diferite parti ale tarii, mobilier, icoane pictate, tesaturietc.

Muzeul Zambaccian- este un muzeu de arta din Bucuresti unde puteti admira colectii de arta valoroase. Pasionatii de arta pot admira opere ale marilor pictori precum: Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Stefan Luchian.  Dar si lucrari ale pictorilor straini precum Paul Cezanne, Henri Matisse, Pierre-Auguste Renoir.

Muzeul National de Geologie –este unul dintre cele mai frumoase muzee, acesta cuprinde 22 de sali care adapostesc colectii ingregi de roci si minerale atat din Romania cat si din strainatate. Puteti admira corpurile unor dinozauri in marime naturala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *