Istanbul- orasul de pe doua continente

Istanbul este capitala Turciei, si este singurul megalopolis din lume intins pe doua continente Europa si Asia. Reprezinta un important centru politic, cultural si financiar al Tuciei. Daca Orasul Istambul este destinatia ta de vacanta, cu siguranta vei avea la dispozitie multe locuri interesante si vei ramane placut impresionat de palatele si moscheele impresionante, marea albastra, restaurantele cu bucatele culinare specifice Turciei, acavriul din Istambul, parcurile, pietele, o plimbare cu metroul pe sub Bosfor, sau o croaziera pe Bofor.

Moscheea Albastra din Istanbul – este cea mai mare moschee din Istambul, decoratiunile sale interioare cuprind un numar de 21.000 de piese de teracota speciala, acetea creaza un efect spectaculos de un albastru splendid.

Palatul Topkapi din Istanbul – este un loc preferat de foarte multi turisti, palatul este fosta resedinta a sultanilor otomani timp de aproximativ 400 de ani. Povestile si legendele despre acest palat, fascineaza tot mai multe persoane. Aici puteti admira Sala de consilii,haremul in care locuiau sotiile si concubinele sultanului. Puteti admira si superbele bijuterii turcesti care sunt expuse in incinta trezoreriei palatului.

Marele Bazar din Istanbul – acest imens centru comercial dateaza de pe vremea sultanului Suleyman Magnificul. Cuprinde in jur de 4000 de magazine si se estimeaza ca in fiecare zi este vizitat de pste 300.000 de turisti.Daca doriti sa cumparati suveniruri, acest loc este potrivit, fiindca gasiti magazine de bijuterii, haine turcesti, covoare, sau obiecte de ceramica pictate manual.

Pasajul Florilor din Istanbul – se gaseste in Piata Galatasaray, si este un loc cu multe restaurante, pline de turisti care servesc masa cu specific turcesc , savureaza o cafea turceasca, se canta si danseaza iar atmosfera este una de poveste.

Parcul de Miniaturi din Istanbul- este considerat cel mai mare parc de miniaturi din lume avand o suprafata dee aproximativ 60.000 de metri patrati. Acest parc contine 105 cladiri in miniatura,replici ale marilor structuri din Turcia. Este un ce merita vizitat, cu siguranta veti ramane impresionat de privelistea magica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *