Judetul Buzau – frumusete si mister

Judetul Buzau este considerat un loc magic, cu privelisti desprinse parca din povesti, un loc cu o istorie veche, si multe obiective turistice unice si interesante.

Vulcanii Noroiosi ( Paclele Mari si Paclele Mici ) – acestia sunt localiziti in apropiere de localitatea Berca, acesti vulcani reprezinta o atractie turistica neobisnuita, fiind vizitata de foarte multi turisti. Acestia sunt atrasi de privelistea spectaculoasa, dealuri fara vegetatie, cu numeroase formatiuni noroioase ce au aspectul unuor vulcani dar de mici dimensiuni. Pesajul este special, este o zona de dealuri, cu copaci uscati, vegetatie inexiostenta si parca te afli in desetul pustiu si arid.

Muzeul de Chihlimbar de la Colti – este situat in localitatea Colti, si este locul unde puteti admira singura colectie de chihlimbar din tara. Chihlimbarul de la Colti se face remarcat prin culoarea sa specifica de rosu aprins si poarta denumirea de Rumanit.

Cascada de la Pruncea( Casoca ) – cascada este situata in Masivul Podul Calului, la o distanta de aproximativ 5 km de Siriu, si puteti ajunge acolo pe un drum forestier practicabil auto. Aceasta cascada are o cadere de circa 5-6 m, iar peisajul este absolut minunat.

Lacul Siriu – este un lac artificial de acumulare, amplasat pe cursul superior al raului Buzau, are o lungime de 10 km. Lacul este inconjurat de paduri si este o incantare pentru turistii care pot admira un peisaj cu adevarat minunat. Aici se practica diverse sporturi nautice dar este si o destinatie potrivita pentru persoanele pasionate de pescuit, caci in apa lacului Siriu se ascund numeroase specii de pesti precum: crap, clean, caras, scobar, pastrav.

Tabara de sculptura de la Magura – aceasta tabara reprezinta de fapt un muzeu in aer liber unic in Europa, ce se intinde pe o suprafata destul de mare, si ce cuprinde numeroase sculpturi din piatra,inspirate din arta populara romaneasca. Cele 250 de sculpturi, au propria denumire si transmit un anumit mesaj celor care le admira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *