Kill the Irishman

Kill the Irishman este un thriler regizat de Jonathan Hensleigh si a fost inspirat din carte To Kill the Irishman: The War That Crippled the Mafia scrisa de Rick Porrello. Rolurile principale sunt interpretate de Ray Stevenson, Vincent D’Onofrio, Val Kilmer si Christopher Walken. Coloana sonora a fost creata de Patrick Cassidy. Kill the Irishman a fost produs de Code Entertainment si Dundee Entertainment in colaborare cu Sweet William Productions. Filmul a fost distribuit de Anchor Bay Films. Pe data de 11 martie 2011 a avut marea promovare(US). Bugetul a fost de 12 milioane de dolari, iar profitul a fost de 1.19 milioane de dolari.

O scurta introducere: In anul 1960, Danny Greene (Ray Stevenson) este un muncitor la docurile din Cleveland. in ciuda regulilor uniunii, muncitorii sunt exploatati de seful lor, Jerry (Bob Gunton). Danny este abordat de un dependent de pariuri pe nume Art (Jason Butler Harner) pentru a-i cere ajutorul. Art datoreaza o suma mare de bani unui gangster local pe nume John Nardi (Vincent D’Onofrio). Greene se duce la Nardi si ii propune o afacere pentru a-l scapa pe prietenul sau de datorie.

El ii vinde un pont lui Nardi despre un container care va sosi si care contine niste bunuri de-o valoare mare pe care l-ar putea deturna. Jerry il avertizeaza pe Danny sa nu i se opuna in alegerile care bat la usa si ii cere jumatate din castigurile pe care le va obtine in urma intelegerii cu Nardi. Cu toate acestea, Jerry il tradeaza in cele din urma si incearca sa-l omoare. Danny candideaza pentru presedentia uniunii, castiga alegerile si incepe sa imbunatateasca substantial conditiile de munca de la docuri.

Dupa ce face afaceri cu Nardi si cu alte figuri importante din lumea interlopa, Danny este arestat de Joe Manditski (Val Kilmer) sub acuzatia de furt si inselatorie. Danny ajunge curand in faliment dupa ce ofera sume uriase de bani avocatilor pentru a-l apara in instanta, dar acestia nu il ajuta cu nimic si isi petrece urmatorii zece ani in puscarie. Politia Federala ii ofera lui Danny o sansa de scapare; daca va deveni un informator pentru ei, acuzatiile vor fi retrase si el va deveni un om liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *