PARIS –orasul indragostitilor

Paris este capitala Frantei si tot odata cel mai mare oras din tara. Orasul este destinatia perfecta pentru persoanele indragostite, fiindca Parisul este unul dintre cele mai romantic si frumoas oras din lume. In acest oras al iubirii gasesti si multe obiective turistirenumite, ce te te asteapta sa le admiri de la muzee, parcuri, catedrale, galerii de arta. Apoi te poti relaxa la o cafea in elegantele cafenele si restaurante din jurul orasului.

Turnul Eiffel – reprezinta simbolul acestei tari, este o constructie deja faimoasa datorita stilului sau inconfundabil. Turnul are o inaltime de  324 metri si este cel mai vizitat obiectiv turistic din lume. Puteti admira panorama orasului Paris de la inaltime, cu ajutorul liftului puteti urca pana la ultimul etaj al turnului. Sau puteti lua cina impreuna cu persoana iubita la unul dintre restaurantele din turn, cu siguranta va fi o experienta unica si de neuitat.

Muzeul Luvru – este cel mai renumit Muzeu de Istorie si Arta dinnn lume, iar acest fapt se datoreaza arhitecturii sale incontestabile, avand forma unei piramide uriase de sticla. In incinta muzeului sunt expuse opere de artacelebre , puteti admira operele faimosilor pictori: Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Delacroix .

Notre- Dame de Paris – aceasta catedrala a devenit faimoasa in lume datorita arhitecturii gotice timpurii. Catedrala este localizata in Ile de la Cite, si este considerata cea mai intunecata catedrala din lume, deoarece este slab luminata de razele soarelui care nu pot patrunde cu usurinta prin geamurile sale masive.

Disneyland Paris – este un centru de vacanta, loc in care cel mai bine se vor simti copiii, deoarece este un loc aparte, plin de magie si veselie, loc unde povestile si basmele prind viata ca prin minune. Copiii isi pot intalni aici personajele preffetate din desene sau basme, mai pe scurt este un taram in care visele copiilor dar si cele ale adultilor prin viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *