Procida

Procida, o insula din provincia Napoli este bogata in peisaje naturale splendide, adaposteste superba manastire San Michele si o multime de alte biserici. Procida este in egala masura un important centru de activitati culturale si istorice.

Terra Murata

La 90m deasupra nivelului marii se afla vechiul oras Procida, vechea « inima » a insulei, cel mai vechi centru locuit. Vizitatorii pot admira ruinele din secolul XVI. Intreaga comuna a fost construita cu scopul de a proteja cetatenii de numeroasele invazii, casele functionau ca un scut fiind construite fara a fi lasat spatiu intre ele, fara nicio deschidere spre exterior.Manastirea San Michele

Centru religios si cultural, manastirea este o cladire benedictina a carui constructie dateaza din secolul XI.

Palatul Avalos a fost construit in secolul XVI de catre familia cu acelasi nume, guvernatorii insulei pana in secolul XVIII. In 1830 cladirea a fost transformata in inchisoare si inchisa definitiv in 1988. Este vizibila doar din exterior.

Marina Corricella

Sat de pescari, inaccesibil masinilor, Marina Corricella adaposteste case colorate si terase superbe. Datorita numarului mare de zile insorite pe an, iarna ai posibilitatea de a gusta preparate delicioase, pe un scaun, la soare.

Marina Grande

Sub maiestuoasa citadela Terra Murata se intinde principalul port din Procida, Marina Grande. Marina Grande reprezinta centrul social si economic din Procida – vei regasi aici majoritatea magazinelor, restaurantelor si barurilor . Marina Grande inca nu si-a pierdut caracterul de sat de pescari. In fiecare dupa-amiaza, pestele este vandut direct de pe vapoare.

Marina Chiaiolella

Calatorul va sosi in Marina Chiaiolella la apusul soarelui. Satul Chiaiolella este cel mai popular de pe insula. Plaja este extrem de accesibila, la doar cinci minute de mers pe jos, nu mai trebuie sa urci scari ca in cazul celorlalte sate. Casele din jurul portului sunt aceleasi ca in urma cu 100 de ani, hotelurile sunt mici si putine, pot fi numarate pe degete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *