Rio de Janeiro

Rio de Janeiro beneficiaza de un sarm incredibil. Plaja, soare, peterceri si samba: un cocktail magnific ce atrage an de an mii de vizitatori. Rio este cunoscut la nivel mondial pentru locurile sale mitice, plaja Cobacabana, statuia lui Christos Mantuitorul insa ofera si toate atuurile unui oras modern si dinamic: hoteluri de prestigiu si shopping.

Muntele care domina golful

Cum am putea incepe o vizita in Rio de Janeiro?  Cu panorama oferita de statuia lui Christos Mantuitorul, cocotata pe varful muntelui Corcovado, pentru a imbratisa cu o privire intreg golful Guanabara, unde se afla Rio. Aceasta imensa constructie este situata pe varful unui munte cu o inaltime de 710m.

Restaurante tipice in cartierele vechi

Mai putin renumit, insa la fel de fermecator este cartierul Santa Teresa, supranumit Montmartre din Rio de Janeiro. Construit pe un munte, Santa Teresa este vizitat in special pentru manastirea pe care o adaposteste dar si pentru barurile si restaurantele sale. Trebuie sa gusti neaparat feijoada, unul din cele mai celebre preparate din Brazilia. Aici ai ocazia de a savura un caipirinha, cocktail-ul national pe baza de rom. Nu departe de Santa Teresa se afla cartierele moderne Ipanema si Leblon cartiere ce adapostesc o multime de cluburi de noapte.

Fervoarea carnavalului in luna Februarie

In luna Februarie se organizeaza la Rio Cariocas un festival ce dureaza patru zile in cadrul caruia inima orasului bate in ritm de samba. Strazile sunt animate de dans si de parada costumelor.

O destinatie ideala pentru shopping

Rio de Janeiro este in egala masura o destinatie ideala pentru shopping. In afara de numeroasele centre comerciale din centrul orasului, plajele din Copacabana si Ipanema adapostesc si ele o multime de magazine. Articolele vedeta din magazine sunt Havaïanas, papucii in culorile Braziliei. Si tricourile de fotbal sunt extrem de cautate de turisti, Rio are numai putin de patru cluburi de fotbal profesionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *