ROMA – orasul celor 7 coline

Roma este capitala Italiei, este un oras modern si plin de viata. Roma cu celebrele sale mancaruri precum pizza si pastele, un loc  cu oameni eleganti si politicosi, locul unde poti vizita numeroase obiective turistice cu importanta istorica.Un autor italian celebru afrima ca :’’Roma, non basta una vita’’ in traducere (pentru Roma,o viata de om nu este de ajuns ). Roma este destinatia preferata a turistilor din intreaga lume datorita obiectivelor istorice importante precum: muzee, biserici, fantani, catedrale.

Fontana di Trevi- este situata in piata Trevi, si este cea mai frumoasa fantana arteziana din Roma, avand o inaltime de 26 metri si 20 metri latime.Este una dintre cele mai renumite fantani din lume, datorita stilului sau baroc. Legenda spune ca daca arunci o moneda peste umar in fantana si iti mai pui si o dorinta, cu siguranta o sa te reintorci la Roma iar dorinta se va indeplini.

Colosseumul din Roma – este un alt obiectiv turistic impresionant, este o cladire ruina a Imperiului Roman, una dintre minunile lumii moderne. Colosseumul este cunoscut pentru luptele pana la moarte care aveau loc intre curajosii gladiatori, ce erau incurajati de spectatorii incantati de bataliile pline de cruzime.

Panteonul din Roma- este un templu cu o arhitectura impresionanta, si a fost construit la comanda lui Marcus Agrippa, pentru a servi drept templu al zeitatilor grecesti. Ulterior acesta a fost transformat in biserica crestina.

Capela Sixtina – este una dintre cele mai frumoase constructii arhitecturale din Europa, este vizitata de aproximativ 20.000 de turisti pe zi, acestia dorind sa admire grandioasa cladire dar si pentru a admira picturile frescelor din interior, picturi realizate de catre pictorul Michelangelo dar si de alti artisti.

Castelul Sant’ Angello – este o cladire impozanta din Roma situata in Parcul Adriano, a fost construit initial pentru a servi drept mausoleu pentru Imparatul Hadrian si familia sa. Ulterior a foast modificat in castel de catre papi, iar in prezent acesta este un muzeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *