Salonic

Al doilea cel mai mare – si mai vechi – oras din Grecia este locul ideal in care iti poti satura setea de cultura. Salonic stie sa isi recompenseze vizitatorii care isi fac timp sa ii viziteze centrul orasului. Iata cele mai importante atractii si activitati in timpul unui sejur in Salonic.

Viziteaza cartierul Ano Poli

Ano Poli este unul din cele mai fermecatoare cartiere din oras, cu atat mai mult cu cat nu a fost deloc afectat din cauza marelui incendiu din 1917 care a distrus restul orasului. Plimba-te pe stradutele otomane, viziteaza manastirea Vlatadon sau admira infricosatoarea Heptapyrgion, o fortareata venetiana ce a servit drept inchisoare pana in anul 1988.

Piata Navarinou

Salonic adaposteste cei mai multi studenti din Grecia. Din acest motiv, este un oras mereu in miscare. O multime de tineri – dar si artisti de strada, persoane de toate varstele – au obiceiul sa se plimbe pe strada pietonala Dimitriou Gounari. Admira Piata Navarinou situata in mijlocul acestei strazi pietonale, piata ce adaposteste ruinele unui vechi palat.

Admira Turnul Alb

Turnul Alb este simbolul orasului. Construit de catre otomani, acest turn, inalt de 34 de metri era pe vremuri inconjurat de muralii. Pe vremuri acest turn a fost o inchisoare in care in anul 1826 au fost decapitati un numar mare de rebeli la ordinele sultanului Mahmud II. Supranumit Turnul Sangelui, actualmente Turnul Alb adaposteste un muzeu. Din varful turnului se poate admira Muntele Olimp.

Relaxeza-te pe plaja Epanomi

Situata la 25 kilometri distanta de Salonic, plaja Epanomi merita vizitata. Aceasta plaja de nisip fin este inconjurata de o apa albastru-turcoaz, locul ideal de a te relaxa la soare. Pe malul marii se gasesc o multime de baruri, restaurnte si cafenele in care poti savura o cafea delicioasa, sa gusti din preparate delicioase sau sa te racoresti la un pahar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *