Sanatate- Mango

Mango, probabil cel mai plantat fruct din zona Indiilor, cel mai consumat fruct in stare proaspata si avand si denumirea de fruct al fericirii datorita bagatiei sale in vitamine, este un cameleon al fructelor, deoarece poate fi gasit sub diferite culori, de la galben, rosu, la verde si portocaliu. Continutul sau bogat in magneziu, scade considerabil nivelul de stress din organismal uman.
Acest fruct exotic are in componenta sa o multitudine de vitamine, precum vitamina K, E, C si vitamina B6, dar si minerale, magneziu, potasiu, seleniu, zinc, fier si o intreaga gama de anitoxidanti dar si aminoacizi; de aceea este un bun alcanizator, ajutand corpul sa lupte eficient impotriva infectiilor.
Datorita continutului sau bogat in fibre, este recomandata consumarea fructului in mentinerea la un nivel normal a glucozei in sange, protejeaza organismul uman, incurajand producerea in corp de bacterii cu efecte pozitive.
Antioxidantii continuti sustin lupta impotriva cancerului, mai ales la san si la colon, iar persoanele care consuma mango, datorita continutului de beta-caroten, sunt mai putin predispuse la a dezvolta astm.
In cazul diabeticilor, mango are doar beneficii de adus, deoarece contribuie la aducerea la limite normale in sange a insulinei, iar fructele de mango au un nivel scazut de glicemie, ceea ce il recomanda in dietele diabeticilor in cantitati moderate.
In cazul problemelor cu digestia, mango actioneaza in asimilarea proteinelor in organism, ajutand in cazul digerarii meselor grele. Continutul de vitamina A il recomanda a fi consumat in cazul imbunatatirii vederii, prevenind senzatia de ochi uscati sau de orbire pe timpul noptii.
Mango este renumit si datorita efectelor sale minunate in infrumusetare. El stimuleaza producerea de collagen in corp, ajuta la eliminarea cosurilor, curate pielea si destupa porii, reda luminozitate ochilor obositi si elasticitate pielii.
Nu in ultimul rand, mango este foarte eficient in cazul imbunatatirii vietii sexuale, datorita continutului de vitamina E.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *